Ευτυχία: άπιαστο όνειρο ή πραγματικότητα που την παραβλέπουμε;

“Το να ζεις τη ζωή είναι το σπανιότερο πράγμα στον κόσμο, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς υπάρχουν”  (Oscar Wilde)

Πώς είναι δυνατόν να ζούμε παρόλα αυτά όμως να μη ζούμε; Η πλειονότητα των ανθρώπων πασχίζει καθημερινά να αποκτήσει πράγματα που θα τους κάνουν ευτυχισμένους και θα του προσφέρουν μια άνετη και ευτυχισμένη ζωή. Σύντομα όμως ανακαλύπτουν ότι η χαρά του καθετί καινούριου διαρκεί μόνο για λίγα λεπτά. Έπειτα επανέρχεται αυτό το συναίσθημα της θλίψης και έτσι μπαίνουν στη διαδικασία για άλλη μια φορά να κυνηγήσουν την ευτυχία, με ένα επόμενο αγαθό. 

Πολλές φορές η ζωής μας σε αυτό το κόσμο έχει χαρακτηριστεί ως ταξίδι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στον προορισμό, δηλαδή στην ευτυχία. Για να φτάσουμε όμως εκεί δεν είναι αρκετό να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά τη διαδρομή αλλά χρειάζεται να την απολαμβάνουμε. Τι εννοούμε με αυτό;

Για να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα αρκεί να θυμηθούμε πως νιώθουμε όταν ακούμε το κύμα της θάλασσας, όταν βλέπουμε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, όταν παρατηρούμε τον νυχτερινό έναστρο ουρανό, όταν θαυμάζουμε την πανσέληνο, όταν βλέπουμε γατάκια να παίζουν μεταξύ τους…Ναι καλά κατάλαβες, η ευτυχία βρίσκεται σε απλά πράγματα! 

Σαφώς και δεν είναι όλα αυτά αρκετά για να νιώσουμε αυτό το βαθύ εσωτερικό αίσθημα χαράς, όλοι έχουμε ανάγκη από υγιείς σχέσεις, από ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, από μια ευτυχισμένη οικογένεια. Στο διάβα όμως αυτής της διαδρομής δοκίμασε να απολαμβάνεις μικρά και απλά πράγματα. Τι θα σου προσφέρουν; Δύναμη για να συνεχίσεις να παλεύεις για τη ζωή σου και κίνητρο για να σηκωθείς ακόμη μια μέρα από το κρεβάτι σου. Ναι μπορείς και εσύ να μην υπάρχεις απλά, αλλά να κάνεις ακόμη πιο όμορφο το κόσμο μας με το χαμόγελο σου!

Scroll to Top